HTML

Omnes viae Romam perducunt

2009. novemberében 4-en útra kelünk, hogy felfedezzük Rómát, az örök várost. Ez a blog a 4 utazó közti kommunikáció megsegítésére jött létre.

Friss topikok

  • picitatu: tehát akkor műsor van plusz áldás? semmi más? jah és: "Urbi et Orbi" áldás a városra /rómaiul a vá... (2011.11.19. 17:35) Pápai audiencia
  • elekesjozsef: Huh Geri! Ez nagyon-nagyon jó lett! Szuper vezetőnk leszel! Vatikán, templomok, ókori Róma, én be... (2009.09.17. 23:24) Látnivalók I.
  • elekesjozsef: Látható rajta Fiumicino, a reptér, meg a Város is. Nagyítható..., stb! :)) (2009.09.08. 23:02) Róma térképe:
  • kicsiLea: en is remelem!:) (2009.09.08. 22:06) Sziasztok!
  • elekesjozsef: Ahammmmmmm!!! (2009.09.08. 21:49) Pápai audiencia...

Archívum

Pápai audiencia

2009.09.15. 16:49 :: gerithegreat

 Sziasztok!

Józsival beszélgetve a római utazásról felötlött annak a lehetősége, hogy részt vegyünk egy pápai audiencián. 2003 nyarán volt szerencsém egyen részt venni, akkor még II. János Pál pápa vezetésével/résztvételével (szegény már nem volt toppon). A tapasztalataimat szeretném megosztani, feltárva egy audiencia pozitiv és negatív oldalait.

Az audienciát az aktuális szentatya a Vatikánban található Szent Pál teremben tartja, ami egy 6000 főt képes befogadni. Szerintem tutira csak audienciák tartására emelték az egyébbként szép épületet. Valahogy nem hiszem, hogy papság letolna ott egy kis foci meccset.:)

A jegyeket elég bonyolult megszerezni, de legalábbis ingyenesek. A vatikáni n+1.-ik hivatalnak kell írni faxon. A probléma inkább az, hogy a jegyekért el kell menni az audiencia előtti napon a Szent Péter székesegyház oszlopcsarnokában nyíló bronz kapuhoz. Így bármivel is töltenék az azt megelőző napot, valamilyen programot kettészelne a jegyek beszerzése.

Maga az audiencia a Vatikánban van, ahogy fenn említettem a Szent Pál teremben van. Az egészet képzeljük el úgy ,hogy a világ összes részéről jönnek az érdeklődő keresztények. Európa, Amerika, Dél - Amerika, Távol - kelet, közel-kelet stb. Az egész egy hatalmas kulturális örvény. 

A ceremóniát egy nővér vezeti le. Ebbe beletartozik egy nagyon szép de azért kicsit unalmas műsor a nővérek részéről (főkép gregórián énekek előadása), a pápai áldása elhangzása legalább 100 nyelven, ebből szerintem még XVI. Benedek is vágja majd a magyart, egészen biztos nem papírról olvassa majd. (Azért egy nagyon cool dolog. Majd meglátjátok, hogy a kinn Rómában elég nagy a magyar ázsiója. pl.: van magyar gyóntatás sok helyen, ill. a Vatikánban van saját kápolnánk és nem is akár milyen)

A sok emberből álló csoportokat köszöntik (szóval minket négyünket nem :)). Amikor a csoport neve elhangzik ill. az, hogy honnan jöttek, akkor elkezdődnek a rajongó keresztények magánszámai. A kulturális sokszínűséga javából. Az összes dél - amerikai azt hiszi majd foci meccsen van és pl konkrétan szétfestett arccal, dobokkal, kereplőkkel "drukkolnak" majd a pápának. Más népek táncolnak. Német nyugdíjas csoportok énekelnek. Valaki hangszeren játszik. Mások imádkoznak. Vicces meg érdekes de kb ennyi:)

... és hát lényegében ennyi az egész. Szentmise vagy ilyesmi nincsen. A végén a tömeg részesül az Urbi ez ordi (ha jól írom) áldásban és mindenki békével a szívében távozik.

 

Őszintén szólva én nem szívesen vennék rajta részt amiatt mert:

- mert 5 napból nem töltenék el egy fél napot az audienciára ill. néhány órát a jegyek felvételére

Azonban, ha 3an úgy gondoljátok, hogy az aktuális pápa megéri az időt és fáradtságot, akkor felőlem mehetünk. 

Szavazzatok erről, hogy titeket érdekel-e illetve kérlek tekintsetek el bejegyzésem slendriánságtól.

 

Gergő

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viaeromam.blog.hu/api/trackback/id/tr331384258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elekesjozsef 2009.09.15. 23:38:18

Ok, ha te azt mondod, és nem javaslod, akkor nem bánom, ha kihagyjuk,
feltéve ha találunk jobb programot. Várom a lányok véleményét is! :)
Viva Italia!

picitatu 2011.11.19. 17:35:16

tehát akkor műsor van plusz áldás? semmi más?
jah és: "Urbi et Orbi" áldás a városra /rómaiul a várost főleg Rómára értették/ és a világra.
süti beállítások módosítása